1/0
Kuskus s granátovým jablkem je netradiční pokrm, který v sobě díky granátovému jablku ukrývá zajímavou sladkokyselou chuť a obohatí vaše tělo o spoustu minerálů a vitamínů. Perfektně se hodí jako rychlý oběd či večeře.
Kuskus zalijte 300 ml vroucí osolené vody a nechte odstát asi 5 minut.
Mezitím oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli, z půlky granátového jablka vyjměte semena, okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Piniové oříšky nasucho opražte.
Na dvou lžících rozpáleného oleje osmahněte cibuli, přimíchejte med a ocet, pánev odstavte z plotny a nechte trochu vychladnout.
Do kuskusu, v němž se mezitím vstřebala veškerá voda, vmíchejte 2 lžíce oleje. Kuskus se nesmí lepit.
Vmíchejte zbylé ingredience – zkaramelizovanou cibuli, nadrobno nasekanou mátu, opražené piniové oříšky, okurku a granátové jablko. Kuskus osolte, opepřete a dochuťte špetkou skořice.
Líbil se vám recept Kuskus s granátovým jablkem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.