Zeleninové rizoto je jednoduché a rychlé jídlo, které bude chutnat každému. Skvěle zasytí a jeho příprava je nenáročná a rychlá. Kurkuma navíc rizotu dodá výraznější chuť.
Houby dáme do hrnce vařit s kmínem.
Mezitím ve větším hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a zeleninu. Přidáme kurkumu a osolíme. Vše několik minut restujeme.
Přisypeme opranou rýži a restujeme ji spolu se zeleninou. Směs stále mícháme, aby se nepřipálila.
Nakonec přilijeme vroucí vodu a povařené houby a vše pořádně promícháme. Přidáme bujón a zmírníme plamen.
Vše vaříme přikryté pokličkou 15 – 20 minut, dokud rýže nezměkne. Poté odstavíme z ohně a necháme rizoto chvíli stát.
Zeleninové rizoto podáváme s nastrouhaným parmazánem.
Líbil se vám recept Zeleninové rizoto s houbami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.