1/0
Kuře s mangovou omáčkou je vynikající pokrm, ve kterém perfektně vynikne chuť sladkého manga, skvěle se doplňující s orestovanými kuřecími kousky. Příprava je jednoduchá a rychlá, což jistě oceníte, pokud hledáte rychlovku k obědu nebo večeři.
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na středně velké kostky a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a mango oloupeme a nakrájíme na kostky.
V pánvi rozpálíme lžíci přepuštěného másla nebo oleje a cibulku orestujeme dozlatova. Přidáme mango (případně i šťávu, co z manga vytekla), červenou papriku a lehce osolíme.
Poté vše zalijeme vývarem, smetanou a necháme na mírném ohni vařit 5–10 minut, dokud mango zcela nezměkne a omáčka se lehce nezredukuje. Odstavíme z plotny a rozmixujeme dohladka.
Ve větší vysoké pánvi rozpálíme lžíci přepuštěného másla nebo oleje a zprudka opečeme kuřecí maso dozlatova.
Jakmile je maso dostatečně opečené, vlijeme do pánve rozmixovanou mangovou omáčku a důkladně promícháme.
Na závěr dochutíme solí a čerstvým pepřem. Pokud by bylo mango málo sladké a omáčka příliš kyselá, můžeme nakonec vmíchat lžičku medu.
Podáváme ideálně s rýží.
Líbil se vám recept Kuře s mangovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.