Nadýchaný čokoládový dort, který uchvátí každého milovníka sladkého. Dort je ideální na jakoukoliv slavnostní příležitost a upéct ho zvládne každý. Ozdobit ho můžete hoblinkami čokolády nebo čerstvým ovocem.
Den předem krátce povaříme šlehačku, čokoládu na vaření, kakao a cukr. Po povaření přecedíme a necháme do druhého dne v lednici.
Druhý den do krému přidáme máslo a šleháme do hladké hmoty.
Troubu předem předehřejeme na 160 °C.
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme do husté pěny. Vmícháme olej a nakonec prosátou mouku s kakaem.
Dortovou formu o průměru cca 20 cm vymažeme a vysypeme. Těsto vlijeme do formy a uhladíme stěrkou.
Pečeme zhruba 45 minut, tak aby těsto nelepilo na špejli. Korpus necháme vychladnout ve formě. Vychladlý dort překlopíme na pečící papír a rozkrojíme napůl.
Zhruba třetinou pařížského krému potřeme vršek spodního korpusu. Přiklopíme druhým plátem a celý povrch a boky pomažeme krémem. Ozdobíme ovocem nebo kousky čokolády.
Líbil se vám recept Čokoládový dort s pařížským krémem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.