1/0
Pumpkin spice latte neboli dýňové latté je hitem posledních let a narazit na něj můžete během podzimu v českých i zahraničních kavárnách. Pokud jste ho ještě neměli možnost ochutnat, zkuste si jej připravit doma, stačí mít doma po ruce připraveno trochu dýňového pyré na výrobu dýňového sirupu.
Do hrnce s vroucí vodou vložte dýňové koření (směs skořice, zázvoru, muškátového oříšku, hřebíčku, kardamomu a badyánu) a cukr, pečlivě rozmíchejte. Přidejte dýňové pyré a vařte asi 15–20 minut, dokud směs nezhoustne. Průběžně míchejte.
Vychladný sirup přepasírujte, aby v něm nebyly kousky.
Připravte si sklenici a vlijte do ní dýňový sirup (2–4 lžíce dle chuti).
V napěňovači mléka našlehejte 200 ml mléka a vlijte na vrstvu dýňového sirupu.
Připravte si 50 ml silné kávy (nejlepší je espresso) a pomalu ji nalijte do sklenice.
Mléčnou pěnu posypte dýňovým kořením, sladit již nemusíte.
Líbil se vám recept Domácí pumpkin spice latte? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.