1/0
Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou s dokonale vyváženou chutí a úžasnou vůní si zaručeně zamilujete. Kombinace jablek ovoněných skořicovým cukrem a tvarohu, který koláči zajistí potřebnou vláčnost, je totiž naprosto fantastická.
Do prosáté mouky přidáme cukr, prášek do pečiva a rozpuštěné máslo. Vytvoříme drobenku a odložíme si asi hrst stranou.
Do hlavní směsi přidáme vajíčko a vypracujeme těsto, které dáme poté na chvíli ztuhnout do lednice.
Zatímco se těsto chladí v lednici, nastrouháme jablka nahrubo nebo nakrájíme na menší kousky.
Těsto vytáhneme z lednice a vyválíme do placky, kterou pak vložíme do koláčové formy (vymazané a vysypané moukou) a vytvarujeme ji podle formy. Vezmeme tvaroh, který rozetřeme na těsto a na něj rozprostřeme kousky jablek.
Koláč posypeme drobenkou a skořicovým cukrem. Troubu vyhřejeme na 175 °C a pečeme asi 50 minut, poté necháme vychladnout.
Chuť koláče můžete zvýraznit tím, že nastrouhaná/nakrájená jablka na chvíli namočíte do aromatického alkoholu, např. whiskey nebo rumu.
Líbil se vám recept Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.