1/0
Připravte si nádherně vláčné, nadýchané a neodolatelně voňavé dýňové lívance, které k nadcházejícímu podzimnímu období prostě patří. Skvěle se hodí jako sváteční snídaně nebo brunch. Příprava je navíc velmi rychlá a jednoduchá.
Nejprve si odměříme do misky hladkou mouku, přidáme kypřicí prášek do pečiva a důkladně promícháme, aby se obě ingredience spojily. Dáme na chvíli stranou, mouku budeme potřebovat až úplně na konec.
Do větší mísy si odměříme potřebné množství dýňového pyré. Přidáme vlažné mléko, javorový sirup, vejce a perníkové koření. Pomocí metličky celou směs rozmícháme, až nám vznikne kompaktní, hladká kaše.
Poté postupně po lžících přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Metličkou mouku pomalu zapracováváme, dokud nám nevznikne hladké těsto připravené na smažení.
Vezmeme si teflonovou pánev se silnějším dnem a rozpálíme na ní řepkový olej. Mělo by stačit pár kapek.
Pomocí lžíce tvarujeme silnější kulaté lívanečky a smažíme je z každé strany zhruba dvě minuty na středně silném plameni.
Lívance podáváme s tvarohem a ovocem ještě teplé.
Lívance můžete ozdobit také bílým jogurtem nebo polotučným tvarohem s troškou medu, čerstvým ovocem a polít javorovým sirupem.
Líbil se vám recept Dýňové lívance? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.