1/0
Houbová smaženice je tradiční české jídlo, které miluje snad každý. Připravuje se z tvrdších druhů lesních hub, jako jsou pravé hřiby, holubinky, lišky, křemenáče nebo ryzce, protože neobsahují tolik vody. Nejlepší smaženice by měla obsahovat co nejvíc druhů hub, zaručeně si však pochutnáte i na té, připravené čistě z hříbků.
Čerstvé lesní houby, ideálně pravé hřiby, ryzce nebo lišky, očistěte a nakrájejte na kousky velké asi 2–3 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Rozpalte máslo na pánvi, přidejte cibuli a orestujte mírně dozlatova.
Přidejte houby a restujte je dozlatova asi 10 minut. Pokud pustí vodu, nechte ji odpařit.
Směs osolte, opepřete a přidejte drcený kmín.
V misce rozšlehejte vajíčka a poté směs přilijte na pánev. Opatrně promíchejte, aby vejce dostatečně ztuhla, ale nebyla vysušená, a můžete podávat.
Líbil se vám recept Houbová smaženice? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.