1/1
Dýňový cheesecake je svěží a lehký dezert, který si zaručeně zamilujete. Pokud zrovna zpracováváte dýni Hokkaidó, odeberte jeden hrnek uvařené dýně a připravte z ní pyré do tohoto koláče. Z něj pak vykouzlíte jednoduchý a vláčný cheesecake s jemně sladkou chutí, který ocení malí i velcí mlsouni.
Bebe sušenky rozdrťte a vmíchejte do nich rozpuštěné máslo. Směs důkladně zpracujte a vložte do vymazané koláčové formy.
Dýňové pyré smíchejte s medem, zakysanou smetanou, skořicí a přidejte pár kapek citronové šťávy. Přidejte 2 vajíčka a promíchejte lžící nebo tyčovým mixérem.
Vzniklou směs nalijte na sušenkový korpus do koláčové formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35–40 minut.
Líbil se vám recept Dýňový cheesecake? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.