1/3
Cuketová pizza z listového těsta s mozzarellou a rajčaty je lehké a svěží jídlo, které budete mít hotové během chvilky. Ideální tedy jako rychlý oběd nebo večeře. Navíc jde o super tip, jak zpracovat cuketu, pokud se vám jí během krátké doby urodilo více.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, vložíme na rozpálenou pánev s troškou olivového oleje a restujeme asi 5 minut.
Listové těsto si připravíme na plech vyložený pečicím papírem a jeho okraje zahneme asi o 1 cm, čímž nám vznikne pevnější okraj pizzy.
Bazalkové pesto rozetřeme rovnoměrně po celém těstě.
Kolečka cukety poklademe na těsto, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
Až budou okraje těsta téměř dozlatova, přidáme nakrájené kousky rajčat a mozzarellu natrhanou nebo nakrájenou na malé kousky, necháme asi ještě 5 minut péct.
Ozdobíme natrhanými lístky čerstvé bazalky.
Nevíte, co s cuketou? Vyzkoušejte třeba cuketové bramboráky nebo cuketový koláč se sýrem.
Líbil se vám recept Cuketová pizza? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.