Velikonoční nádivka s šunkou a bylinkami

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 140 Kč
Redakce Kupi.cz
6. září 2022
Velikonoční nádivka s šunkou a bylinkami naservírovaná na bílém talíři Kupi.cz

Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který můžete podávat samotný, skvěle však chutná také s máslovými brambory a jarním, zeleninovým salátem. Za dob našich babiček značila jakýsi přechod mezi půstem a hodováním.

Recept velikonoční nádivka s šunkou a bylinkami vás vyjde na 35 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 140 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 140 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1
    Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky do velké mísy a odložte stranou.
  • 2
    Ve druhé misce vyšlehejte vejce spolu s mlékem, přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř. Směsí přelijte rohlíky, promíchejte a nechte, aby nasákly tekutinu.
  • 3
    Velikonoční šunku taktéž pokrájejte na kostičky a zprudka opečte na pánvi. Poté dejte stranou a nechte vychladnout.
  • 4
    Zchladlou šunku přisypte do mísy k rohlíkům, přidejte omyté, nasekané bylinky a prášek do pečiva.
  • 5
    Do zapékací formy (můžete ji vymazat máslem, ale není potřeba) dejte směs na nádivku a dobře ji umačkejte do všech krajů. Takto připravenou ji pak pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 22 minut dozlatova.
  • 6
    Podávejte jen tak samotnou nebo s bramborami, případně lehkým salátkem. Dobrou chuť!
Zajímavé tipy
  • Velikonoční šunku můžete nahradit slaninou.
  • Ideální bylinky do nádivky jsou kopřiva, petržel nebo pažitka, případně další druhy, které máte rádi.

Líbil se vám recept Velikonoční nádivka s šunkou a bylinkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.