1/1
Salát Caprese, italsky známý jako Insalata Caprese, je jednoduchý salát pocházející z jižní Itálie. Připravuje se z nakrájených rajčat, mozzarelly a čerstvých lístků bazalky – kombinace červené, bílé a zelené barvy má připomínat právě italskou vlajku. Salát vykouzlíte během chvilky a skvěle poslouží jako předkrm nebo lehká večeře.
Rajčata omyjte, nakrájejte na plátky a naskládejte na talíř.
Mozzarellu nechte okapat, nakrájejte na plátky, rozložte rovnoměrně po talíři s rajčaty.
Přidejte lístky bazalky natrhané na kousky a zakápněte olivovým olejem. Dochuťte solí, případně i pepřem.
Podávejte s kouskem čerstvého pečiva nebo s opečeným toustem.
Ideální jsou středně velká nebo keříková rajčata.
Líbil se vám recept Salát Caprese? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.