Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Díky pečení získají rajčata ještě lepší chuť. Domácí kečup chutná výborně a oproti kupovaném navíc neobsahuje žádné zbytečné konzervanty a další nežádoucí látky.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Omytá rajčata nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Papriky očistíme a nakrájíme na kostky. Vše dáme do hlubšího pekáče.
Přidáme sůl, cukr, ocet a mletou papriku. Další koření dáme do sáčku na koření, ale není to nutné.
Vše lehce promícháme a dáme péct odkryté do předehřáté trouby. Pečeme 2 hodiny a občas promícháme.
Z pekáče vyndáme sáček s kořením nebo pokud jste dávali koření volně pouze bobkový list. Směs poté rozmixujeme dohladka.
Poté přes jemné síto směs přepasírujeme do hrnce. Pokud se vám kečup bude zdát řídký, ještě ho můžeme zredukovat na plotně do požadované hustoty. Kečup naplníme do čistých sklenic a uzavřeme vyvařenými suchými víčky.
Sklenice s pečeným kečupem sterilizujeme asi 20 až 25 minut na 80 - 85 °C.
Líbil se vám recept Pečený kečup? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.