Pečený kečup

Čas přípravy: 2 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 120 Kč
Redakce Kupi.cz
5. března
Pečený kečup servírovaný v dřevěné misce s lžící položené na látkové utěrce. Ilustrační foto: AS Foodstudio / Shutterstock.com

Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Díky pečení získají rajčata ještě lepší chuť. Domácí kečup chutná výborně a oproti kupovaném navíc neobsahuje žádné zbytečné konzervanty a další nežádoucí látky.

Recept pečený kečup vás vyjde na 20 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 120 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 120 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170 °C. Omytá rajčata nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Papriky očistíme a nakrájíme na kostky. Vše dáme do hlubšího pekáče.

  • 2

    Přidáme sůl, cukr, ocet a mletou papriku. Další koření dáme do sáčku na koření, ale není to nutné.

  • 3

    Vše lehce promícháme a dáme péct odkryté do předehřáté trouby. Pečeme 2 hodiny a občas promícháme.

  • 4

    Z pekáče vyndáme sáček s kořením nebo pokud jste dávali koření volně pouze bobkový list. Směs poté rozmixujeme dohladka.

  • 5

    Poté přes jemné síto směs přepasírujeme do hrnce. Pokud se vám kečup bude zdát řídký, ještě ho můžeme zredukovat na plotně do požadované hustoty. Kečup naplníme do čistých sklenic a uzavřeme vyvařenými suchými víčky.

  • 6

    Sklenice s pečeným kečupem sterilizujeme asi 20 až 25 minut na 80 - 85 °C.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Pečený kečup? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.