1/3
Cuketový chlebíček je svěží, chutný a skvěle poslouží jako svačinka i jako malá dobrota ke kávě. Navíc jde o další způsob, jak zpracovat tuto oblíbenou letní zeleninu. Příprava chlebíčku je velmi jednoduchá, tak jej vyzkoušejte.
Vejce a smetanu vytáhneme z lednice asi hodinu před samotnou přípravou. Mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, skořici a sůl prosejeme. Ořechy a čokoládu nasekáme a vmícháme do připravené směsi.
Cuketu omyjeme a pokud je přerostlá, vykrojíme středy a zbavíme ji semínek, poté nastrouháme. Necháme chvilku odstát a pak z ní vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přidáme citronovou kůru.
Máslo rozpustíme, aby bylo teplé, ne však horké. Rozmícháme s medem, vejci a smetanou. Přidáme cuketu a stěrkou promícháme. Pak přidáme suché ingredience.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem.
Těsto přelijeme do chlebíčkové formy, zlehka uhladíme, vložíme do trouby a pečeme asi 40–50 minut. Hotový chlebíček poznáme tak, že špejle zapíchnutá do jeho středu bude čistá.
Po vytáhnutí z trouby necháme chvilku zchladnout ve formě, pak opatrně vyklepneme a necháme zcela vychladnout na mřížce.
Chlebíček můžete ještě posypat mandlemi nasekanými na plátky.
Líbil se vám recept Cuketový chlebíček? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.