Vegetariánský boršč

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
7. března
Vegetariánský boršč servírovaný v bílém hlubokém talíři s lžící. Ilustrační foto: Nitr / Shutterstock.com

Boršč je oblíbená polévka s červenou řepou, která může v každé krajině chutnat jinak. Polévka dokáže pořádně nasytit a zahřát. Navíc ukrajinský boršč byl zapsán na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Zkuste si udělat tuto vegetariánskou verzi bez masa.

Recept vegetariánský boršč vás vyjde na 4 Kč za 1 porci. 5 porcí připravíte za 20 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě CBA za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Dáme vařit 1,5 litru vody, osolíme ji a vhodíme do ní nakrájené brambory, mrkev, červenou řepu, zelí a řapíkatý celer. Přidáme koření, rajčatový protlak a vše uvaříme do poloměkka.

  • 2

    V průběhu vaření přidáme šťávu z citronu, trochu cukru a sůl. Postupně přidáváme všeho tolik, aby byla chuť vyvážená. Nejvíc by měla dominovat kyselá chuť.

  • 3

    Hotovo je, když je všechna zelenina měkká na skus a polévka je dokonale dochucená. Servírujeme s porcí zakysané smetany a nasekanou petrželkou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Vegetariánský boršč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.