Boršč je oblíbená polévka s červenou řepou, která může v každé krajině chutnat jinak. Polévka dokáže pořádně nasytit a zahřát. Navíc ukrajinský boršč byl zapsán na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Zkuste si udělat tuto vegetariánskou verzi bez masa.
Dáme vařit 1,5 litru vody, osolíme ji a vhodíme do ní nakrájené brambory, mrkev, červenou řepu, zelí a řapíkatý celer. Přidáme koření, rajčatový protlak a vše uvaříme do poloměkka.
V průběhu vaření přidáme šťávu z citronu, trochu cukru a sůl. Postupně přidáváme všeho tolik, aby byla chuť vyvážená. Nejvíc by měla dominovat kyselá chuť.
Hotovo je, když je všechna zelenina měkká na skus a polévka je dokonale dochucená. Servírujeme s porcí zakysané smetany a nasekanou petrželkou.
Líbil se vám recept Vegetariánský boršč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.