1/0
Kuřecí plátky s broskví a sýrem patří mezi legendy gastronomie devadesátých let. Původ tohoto receptu najdeme v socialistických kuchařkách, které měly jídelníčky obohatit o exotické chutě. Připravte si toto retro jídlo doma a zavzpomínejte na divoké devadesátky spolu s námi.
Maso opepříme, osolíme, zakápneme trochou oleje a necháme přikryté v chladu asi hodinu marinovat.
Broskve můžeme použít čerstvé, pro větší autenticitu retro chuťového zážitku pak broskve kompotované.
Kuřecí maso prudce opečeme z obou stran. Položíme na něj půlku broskve, plátek sýra a pánev zakryjeme, aby se sýr roztavil.
Jako příloha se skvěle hodí bramborová kaše nebo hranolky.
Líbil se vám recept Kuřecí plátek se sýrem a broskví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.