1/0
Katův šleh neboli kaťák je pikantní masová směs připravovaná nejčastěji s vepřovým nebo kuřecím masem. Nejvíce oblíbený byl během devadesátých let, kdy jste na něj mohli narazit v téměř každé české restauraci. Připravte si toto retro jídlo doma a zavzpomínejte na divoké devadesátky spolu s námi.
Maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran orestujeme dozlatova.
Do pánve přidáme olej a orestujeme cibuli a papriku nakrájenou na proužky. Vmícháme na plátky nakrájené kyselé okurky, feferonky, rajčatový protlak a česnek.
Přidáme worcestrovou omáčku, zalijeme hrnkem vody a 20–30 minut podusíme doměkka.
Katův šleh můžeme podávat v podstatě s čímkoliv. S pečenými brambory, hranolkami, bramboráky, ale také třeba s rýží.
Vyzkoušejte také další oblíbené retro jídlo z devadesátek, a to kuře s broskví.
Líbil se vám recept Katův šleh? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.