1/0
Objevte kouzlo bulharské kuchyně s osvěžující a naprosto jednoduchou studenou polévkou Tarator, která je lehká a svěží. Základ tvoří bílý jogurt, který se smíchá s nastrouhanou okurkou, česnekem a koprem. Nakonec se polévka ozdobí vlašskými ořechy. Tarator se podává vychlazený a skvěle se hodí jako lehký oběd nebo večeře během horkých letních dní.
Okurky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dochutíme solí a zalijeme jogurtem.
Přidáme prolisovaný česnek, pokrájený kopr a promícháme.
Polévku naředíme vodou a podáváme posypanou ořechy s kapkou olivového oleje.
Vyzkoušejte recept na španělské gazpacho nebo okurkové gazpacho s avokádem.
Líbil se vám recept Tarator? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.