1/0
Pad Thai je jedno z nejoblíbenějších thajských jídel, které skvěle kombinuje nejrůznější chutě. Jde o smažené rýžové nudle, nejčastěji podávané s kuřecím masem, krevetami nebo tofu. Nudle Pad Thai podle našeho receptu jsou připravené s krevetami a budete je mít hotové během chvilky.
Nudle vložíme do mísy. Zalijeme teplou vodou a necháme zhruba 10 minut stát.
Ve woku na oleji na mírnějším ohni opečeme nakrájenou cibuli, jarní cibulku a jemně nasekaný česnek.
Přisypeme třtinový cukr, přilijeme tamarindovou omáčku spolu s rybí a sójovou omáčkou. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté omáčku slijeme do misky a wok otřeme a očistíme.
Připravíme si všechny suroviny a rozdělíme je na polovinu. Nadvakrát se s nimi bude lépe pracovat.
Ve woku rozpálíme olej a zprudka osmahneme krevety, poté je odsuneme na stranu pánve.
Na volnou část pánve vlijeme prošlehané vejce. Necháme asi minutu tuhnout a poté je rozmícháme a shrneme na stranu.
Přidáme nudle, mungo klíčky a opékáme, než se nudle osmaží ze všech stran.
Potom přilijeme připravenou omáčku, dále opékáme a vše promícháme, dokud se omáčka nevstřebá a nudle nezměknou.
Nudle rozdělíme do misek a stejným způsobem pak připravíme i druhou várku. Podáváme posypané arašídy, koriandrem, s měsíčky limetky a mungo klíčky.
Líbil se vám recept Nudle Pad Thai s krevetami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.