1/0
Halušky se zelím a uzeným masem patří mezi tradiční slovenské pokrmy, které se těší velké oblibě i v Česku. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá. Kysané zelí jim navíc dodá potřebnou porci vitamínů.
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a poté rozmixujeme.
Slijeme přebytečnou tekutinu, osolíme, přidáme vejce a vmícháme mouku tak, abychom získali řídké těsto a konzistence připomínala těsto na lívance.
Těsto protlačujeme postupně speciálním sítem na halušky s velkými oky do osolené vroucí vody a opatrně promícháme.
Halušky jsou hotové po cca 4–5 minutách. Poznáme to tak, že vyplavou na povrch.
Vařené uzené maso nakrájíme na malé kousky. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme zelí s polovinou šťávy ze zelí a vaříme tak dlouho, dokud se šťáva nevypaří.
Směs s uzeným masem a zelím smícháme s haluškami a případně osolíme a opepříme.
Líbil se vám recept Halušky se zelím a uzeným masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.