1/0
Bublanina je jeden z nejznámějších českých moučníků a stálice v kuchařkách všech našich babiček. Její příprava je snadná a rychlá, navíc do ní můžete dát jakékoli sezónní ovoce, které máte zrovna po ruce.
Troubu předehřejte na 170 °C.
V míse smíchejte všechny suché ingredience, přidejte smetanu, vajíčka a promíchejte na vláčné těsto.
Těsto nalijte do vysokého plechu vymazaného olejem a vysypaného hrubou moukou, rozetřete rovnoměrně stěrkou a posypte ovocem, které máte po ruce.
Všechny suroviny smíchejte v míse a rukama vypracujte drobivou směs.
Bublaninu drobenkou hojně posypte a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
Líbil se vám recept Bublanina s drobenkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.