1/0
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně a velkou oblibu mají také ve Skandinávii nebo v Turecku. Nejznámější jsou ty tradiční z mletého masa, existují však i v kombinaci se sýrem nebo zeleninou. Podávat je můžete s bramborem, bramborovou kaší, zeleninovým salátkem nebo jen tak s chlebem.
Do mísy dáme mix hovězího a vepřového mletého masa. Přidáme vajíčka, cibuli, česnek, kečup, hořčici a koření. Nakonec postupně přisypáváme strouhanku.
Podle chuti osolíme a opepříme. Všechny suroviny důkladně prohněteme. Výsledkem bude hmota, ze které se dobře tvarují kuličky.
Před tvarováním karbanátků si navlhčíme ruce, aby se nám na ně směs nelepila. Tvarujeme do bochánků menších než dlaň a ne příliš silných.
Bochánky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji tak, aby měly dostatek prostoru. Hotové karbanátky pokládáme na papírové ubrousky, aby nasály přebytečný tuk.
Zkuste také náš recept na vegetariánské brokolicové karbanátky.
Líbil se vám recept Karbanátky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.