1/0
Srbské rizoto, někdy také džuveč, má s klasickým italským rizotem společného jen velmi málo. Tento pokrm pocházející pravděpodobně z Turecka kombinuje maso, hrášek, papriku a další zeleninu s rýží. Příprava rizota je velmi snadná a podává se s nakládanou okurkou posypané strouhaným sýrem.
Ve velké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, přidáme maso, osolíme a vše orestujeme dohněda. Nakonec přidáme česnek.
Přidáme protlak, krátce orestujeme, vše posypeme paprikou a promícháme. Přidáme rýži, hrášek, papriku a podlijeme vývarem.
Vše promícháme a přiklopíme pokličkou. Za občasného míchání dusíme, dokud rýže nezměkne. Podle potřeby podléváme vývarem.
Srbské rizoto podáváme posypané sýrem a petrželkou spolu s nakládanými okurkami.
Líbil se vám recept Srbské rizoto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.