1/0
Zapečené papriky na křupavé bagetce jsou perfektním hlavním chodem nebo předkrmem a skvěle se hodí pro všechny, kteří si rádi dopřávají jedinečnou kombinaci chutí a textur. Svěží a lehké letní jídlo, které si zamiluje opravdu každý.
Nejprve předehřejte troubu na teplotu 160 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Omyjte papriky, rozkrojte je napůl a zbavte jádřince.
Připravte si náplň. Ve větší misce smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, rozdrcené stroužky česneku, vejce, rajčatový protlak a sušený rozmarýn. Dochuťte solí a pepřem. Tuto směs naplňte do všech připravených paprikových polovin.
Přesuňte naplněné papriky na připravený plech s pečicím papírem. Potřete je 1 lžící olivového oleje a dejte péct do předehřáté trouby na 20 minut při teplotě 160 °C.
Po uplynutí času vyjměte papriky z trouby, posypte je hrubě nastrouhanou mozzarellou a vraťte zpět do trouby na dalších 10 minut, stále při teplotě 160 °C, aby se dokonale zapekly.
Hotové zapečené papriky vyjměte z trouby a nechte je chvíli vychladnout. Poté posypte jemně nasekanou bazalkou a podávejte například na křupavé topince nebo bagetce.
Líbil se vám recept Zapečené papriky s kombinací mletého masa a sýra? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.