1/0
Třešňová bublanina je lehký, vynikající dezert vonící po létu. Toto dokonalé spojení šťavnatých třešní a nadýchaného těsta hravě zvládnete připravit během chvilky a zaručeně si na něm pochutná celá rodina.
Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vložíme do mísy, přidáme mléko, olej, krupicový i vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.
Poté opatrně přimícháme mouku a prášek do pečiva.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej přidáme do těsta.
Koláčovou formu o průměru cca 24–26 cm vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto.
Opláchnuté, okapané, vypeckované třešně poklademe na těsto a bublaninu dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C asi 20 minut.
Dozlatova upečenou bublaninu vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme posypanou moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Třešňová bublanina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.