1/0
Melounový sorbet je odlehčenou variantou zmrzliny bez přídavku smetany, je tedy svým složením vhodný také pro ty, kdo trpí intolerancí na mléčnou bílkovinu. Věříme, že vás v letních dnech perfektně osvěží a že si jej zamilujete.
Vypeckovaný meloun nakrájejte na kousky.
Poté si připravte sirup z cukru a vody – sklenku vody přiveďte k varu, následně do ní přidejte zhruba 10 až 12 plných lžiček cukru.
Pečlivě promíchejte a nechte mírně zhoustnout.
Vychlazený sirup rozmixujte s melounem, směs osvěžte kapkou citronové šťávy.
Připravený sorbet dejte do mrazáku a nezapomeňte jej každou půlhodinu pečlivě promíchat.
Líbil se vám recept Melounový sorbet? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.