1/0
Roláda z červené řepy je neskutečně vláčná a svěží, takže si její lahodnou chuť zajisté zamilujete. Příprava je navíc jednodušší, než se může na první pohled zdát, zvládnou ji tedy vykouzlit i méně zkušení kuchaři.
Řepu nakrájejte na větší kostky, na plechu je osolte, opepřete, pokapejte olejem, přikryjte pečicím papírem a upečte v troubě předehřáté na 200 °C.
Z osolené Lučiny se smetanou umíchejte náplň a v další misce vyšlehejte z bílků tuhý sníh.
Po vychladnutí upečenou řepu spolu se žloutky rozmixujte. Pak do hmoty vmíchejte mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech pokrytý pečicím papírem a pečte asi 10 minut při 180 °C.
Upečený plát vyjměte i s papírem z plechu, položte na mřížku a nechte vychladnout. Poté plát položte horní stanou dolů na papír a opatrně z něj papír stáhněte.
Těsto i s papírem přesuňte na utěrku a potřete naplní z Lučiny. S pomocí papíru zahněte 2cm okraj z jedné dlouhé strany dovnitř. Tak půjde roláda lépe stočit. Celou roládu pak patrně stočte za pomoci papíru a dejte vychladit do ledničky.
Ztuhlou roládu nakrájejte na širší plátky a můžete podávat.
Líbil se vám recept Roláda z červené řepy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.