1/1
Křupavé brambory s avokádovým dipem jsou skvělým tipem na rychlou a chutnou večeři nebo když vás honí mlsná na něco dobrého k televizi. Výslednou chuť můžete ještě vylepšit bylinkami, třeba tymiánem nebo oregánem.
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce do změknutí (cca 20 minut) v osolené vodě.
Poté brambory osušíme a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Pomocí sklenice každou bramboru lehce zmáčkneme, až praskne.
Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, případně dochutíme bylinkami a dáme do předehřáté trouby.
Pečeme asi 25 minut na 220 °C dozlatova a dokřupava.
Upečené brambory posypeme nasekanou pažitkou.
Avokádo oloupeme, rozmačkáme vidličkou, přidáme jogurt, sůl, pepř, olivový olej a pár kapek citronové šťávy. Vše rozmícháme a podáváme s bramborami.
Líbil se vám recept Křupavé brambory s avokádovým dipem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.