1/1
Cuketové hranolky jsou zdravější a lehčí alternativou tradičních hranolek. Obalené v sýrové krustičce a koření, podávané s kečupem nebo bylinkovým dipem, budou křupavou chutnou večeří.
Cuketu omyjeme, odřízneme stopku a špičku a rozkrojíme na půlku.
Z jedné poloviny připravíme hranolky podélným rozčtvrcením na několikrát.
V malé misce smícháme sýr (ideálně parmazán), bylinky, česnek, sůl a pepř.
Na plech rozložíme cukety řeznou částí nahoru, pokapeme olivovým olejem a zasypeme sýrovou směsí.
Plech vložíme do rozpálené trouby a pečeme asi 15 minut, až budou cukety měkké.
Poté zapneme gril na nejvyšší výkon a grilujeme 2–3 minuty, až bude povrch pěkně křupavý.
Podáváme s kečupem nebo bylinkovým dipem.
Vyzkoušejte také další dobroty z cukety, například cuketové trojhránky se sýrem nebo cuketový koláč s žampiony.
Líbil se vám recept Cuketové hranolky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.