1/0
Asijský houbový vývar se perfektně hodí jako polévka, případně i jako hlavní chod – v takovém případě jej obohaťte rýží, nudlemi, jarní cibulkou, hovězím masem, vejcem či výhonky. Můžete ho také použít jako tekutý základ pro různá rizota a studené i teplé omáčky na asijský způsob. Příprava je velmi jednoduchá, zvládne ji tedy opravdu každý.
Houby, řasy, zeleninu (mrkev, petržel, česnek, jarní cibulku) dejte do hrnce a zalijte vodou.
Přiveďte k varu a nechte 35–45 minut probublávat. Hotový vývar by měl mít plně hnědou barvu.
Dle chuti do něho přidejte trochu sójové omáčky a citronové šťávy, osolte a opepřete.
Líbil se vám recept Asijský houbový vývar? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.