1/0
Připravte si s námi bramborovou kaši s bohatou porcí másla a mléka, na které si zajisté náramně pochutnáte nejen vy, ale i vaše děti. Skvěle se hodí jako příloha k masu nebo ke smažené zelenině či sýru. Na přípravu je velmi jednoduchá, vhodná i pro kuchaře začátečníky.
Brambory oloupeme, nakrájíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté je scedíme.
Ohřejeme mléko a smetanu. Brambory rozmačkáme a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začneme šlehat.
Postupně přiléváme teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíme požadované konzistence. Pak vmícháme pokrájené máslo a kaši dochutíme solí.
Na pyré jsou nejvhodnější brambory varného typu C.
Líbil se vám recept Bramborová kaše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.