1/0
Veganský čokoládový dort s lesním ovocem chutná tak skvěle, že si na něm zajisté pochutnají i ti nejnáročnější mlsouni. Kombinace čerstvého ovoce a čokoládového korpusu je nadýchaná a příjemně se rozplyne na jazyku.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Pro přípravu korpusu smíchejte v míse všechny suché ingredience.
Ve druhé míse smíchejte rostlinné mléko a citronovou šťávu a nechte 5 minut odstát .
Přišlehejte olej a opatrně smíchejte se suchými ingrediencemi. Poté těsto vylijte do formy vyložené pečicím papírem.
Pečte 35–45 min na 180 °C nebo dokud jehlice zapíchnutá do středu nezůstane po vytažení suchá.
Po upečení nechte korpus vychladnout 5 minut a pak jej vyklopte na drátěnou mřížku. Důkladně vychlazený korpus rozřízněte na 2 nebo 3 vrstvy.
Den před přípravou dortu dejte kokosové mléko do lednice. Hezky v ní ztuhne (ideálně 24 hodin, minimálně však 10 hod).
Ztuhlou část kokosového mléka oddělte od tekuté. Tuhou část kokosového mléka zahřejte v hrnci a poté přidejte na kousky nalámanou čokoládu.
Šlehejte metličkou, dokud se všechna čokoláda nerozpustí.
Pak vychladlou směs a korpus dejte na několik hodin do lednice. Krém vyšlehejte a naneste na vychladlé vrstvy.
Nakonec ozdobte dort ovocem.
Dort můžete dále ozdobit čokoládovou polevou, připravenou z horké čokolády a rostlinné smetany.
Líbil se vám recept Veganský čokoládový dort? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.