1/0
Řízečky z panenky v parmazánové strouhance podávané se zeleninovým salátem potěší každého gurmána. Salát z rukoly skvěle doplní a odlehčí chuť masa a výslednou kombinaci si nejlépe vychutnáte k obědu nebo večeři.
Nejprve nastrouhejte parmazán najemno a smíchejte jej se strouhankou a nasekanými bylinkami.
Vepřovou panenku nakrájejte na cca 2 cm plátky a naklepejte je hřbetem ruky. Plátky osolte a obalte nejprve v mouce a potom v rozšlehaných vejcích. Nakonec je obalte v parmazánové strouhance.
Smažte dozlatova na pánvičce s rozpáleným olejem.
Brambory pořádně omyjte a dejte vařit do osolené vody na 20 minut. Po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
Do mísy nakrájejte brambory na čtvrtky a rajčata na půlky, rukolu, plátky nakrájené cibule a kapary.
Na zálivku smíchejte olivový olej, nálev z kaparů, hořčici, trošku soli a pepř. Přelijte omáčkou připravenou zeleninu v míse a promíchejte.
Při přípravě nenechávejte obalenou panenku dlouho čekat, strouhanka by zvlhla a během smažení by mohla odpadávat.
Líbil se vám recept Řízečky z panenky v parmazánové strouhance? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.