1/0
Zelňačka se sušenými švestkami má velmi nevšední chuť, která vás jistě zaujme. Navíc je vylepšená lahůdkovým droždím, jemnými ovesnými vločkami a himálajskou solí, rozhodně tedy bude stát za to.
Kysané zelí pokrájejte na menší kousky. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a cibuli také na kostky.
Zelí dejte do hrnce a přidejte bobkové listy spolu s novým kořením.
Zelí zalijte vodou, aby bylo úplně ponořené, a vařte jej 20 minut.
V druhém hrnci na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte kmín, papriku a krátce osmahněte.
Přisypte brambory, ovesné vločky, červenou čočku, sušené švestky a sůl. Vše zalijte 1,6 l vody. Vařte asi 25 minut do změknutí brambor.
Přidejte vařené kysané zelí a ještě chvilku společně povařte.
Nakonec dochuťte lahůdkovým droždím a zjemněte rostlinnou smetanou.
Vyzkoušejte také poctivou zelňačku s klobásou.
Líbil se vám recept Zelňačka se sušenými švestkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.