1/0
Připravte si s námi vynikající houbovou paštiku s lanýžovým olejem, která vás naprosto dostane svou perfektně vyladěnou chutí. Příprava je velmi jednoduchá, takže ji zajisté zvládne i naprostý začátečník.
Asi hodinu před přípravou namočte sušené houby a čočku do vody. Šalotku nakrájejte nadrobno. Sušené houby po hodině slijte a vodu z nich dejte stranou.
Čočku slijte a propláchněte, vařte na mírném ohni 15 až 20 minut doměkka. Mezitím si připravte pánev, přidejte olivový olej a orestujte šalotku dozlatova.
Přidejte pokrájenou hlívu, namočené sušené houby, česnek, tymián a portské víno.
Restujte, dokud se všechna tekutina neodpaří. Vychladlou směs smíchejte s uvařenou čočkou a fazolemi a vložte do mixéru. Rozmixujte tak, aby zůstala hrubší textura.
Dochuťte solí a lanýžovým olejem. Poté paštiku rozdělte do nádobek.
Vodu ze sušených hub vařením zredukujte, přidejte agar a nalijte na povrch paštiky.
Podávejte s čerstvým pečivem nebo tousty.
Líbil se vám recept Houbová paštika s lanýžovým olejem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.