1/0
Piemontská zimní pečená polévka je dokonalý pokrm, který je velmi sytý, skvěle tedy poslouží i jako hlavní chod, a navíc vás příjemně zahřeje. Příprava je jednodušší, než se může na první pohled zdát, a s trochou snahy ji zvládne každý.
Vývar uveďte do varu. Cibuli nakrájejte na plátky a orestujte na oleji a kousku másla. Jakmile zkřehne, přidejte mleté maso a za stálého míchání opečte dohněda.
Přidejte rajčata, předem namočené houby i s nálevem a vše poduste.
Mezitím nakrájejte chleba a sýr na plátky a kapustové listy spařte ve vroucí vodě.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Kastrol vymažte zbylým máslem, dno vyložte plátky chleba tak, aby bylo co nejvíc pokryté. Pak dejte vrstvu kapustových listů, vrstvu omáčky s masem a houbami, vrstvu sýra a vše zopakujte až do spotřebování všech přísad. Končete omáčkou asi na 3–4cm pod okrajem kastrolu.
Opatrně zalijte horkým vývarem až po vrstvu chleba. Nějaký vývar by vám měl ještě zbýt.
Kastrol vložte do trouby a zapečte, až bude povrch zlatý.
Na talíř dejte kus zapečených přísad a zalijte zbylým horkým vývarem. Nakonec posypte nasekanou petrželí.
Místo rohlíků můžete použít veku nebo uvařené a na plátky nakrájené brambory.
Líbil se vám recept Piemontská zimní pečená polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.