1/0
Telecí závitky na špízu podávané s mangoldem jsou vynikající pochoutkou, která potěší především milovníky neotřelých kombinací. Lahodné plátky jemného telecího masa plněné bramborovým pyré se šunkou a bylinkami skvěle doplní nakrájený mangold s ančovičkami.
Brambory se slupkou uvařte do měkka v osolené vodě. Sceďte, oloupejte a pomocí lisu na brambory propasírujte.
Vytvořte pyré a dejte jej do mísy. Přidejte na kostičky nakrájenou šunku. Osolte, opepřete, přidejte majoránku, rozmarýn a nasekanou petrželovou nať. Vše dobře promíchejte.
Plátky masa lehce naklepejte paličkou z jedné strany. Na poklepanou stranu dejte asi 35 g bramborové náplně. Potom delší konce plátku přehněte, následně kratší konce a pomocí kuchyňského motouzu zavažte. Připravte 12 kusů.
Připravte si 4 špízy. Na každou jehlu napíchněte 3 masové závitky. Špízy osolte a v pánvi na oleje opečte cca 5 minut. Jakmile budou mít zlatou barvu, přilijte 1/2 sklenice vína a 2 minuty vařte. Potom odstavte.
V jiné pánvi orestujte nasekaná filátka ančoviček, přidejte 2 lžíce oleje, nakrájený mangold a 5 minut nechte dusit pod pokličkou.
Líbil se vám recept Telecí závitky na špízu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.