Pokud patříte mezi příznivce bezmasých pokrmů, můžete si letošní velikonoční svátky zpestřit vegetariánkou nádivkou s tempehem, kterou si zajisté zamilujete. Pusťte se s námi do příprav a uvidíte, jak se po ní jen zapráší.
Rohlíky, cibuli a tempeh nakrájejte na drobné kostky, cibulku zlehka osmahněte na oleji.
Ve dvou miskách oddělte žloutky od bílků – žloutky smíchejte se solí, pepřem, trochou mléka a lahůdkovým droždím, z bílků vyšlehejte sníh.
Smíchejte rohlíky s ochucenými žloutky, prolisovaným česnekem, uzeným tempehem, osmahnutou cibulí a přidejte zbytek mléka.
Do směsi opatrně vmíchejte nasekané bylinky, a nakonec i sníh z bílků. Pak už s nádivkou šup do vymazané formy – pečte ji na 180 °C zhruba 30 až 40 minut.
Podávejte s bylinkami.
Líbil se vám recept Vegetariánská nádivka s tempehem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.