1/0
Připravte si letos o Velikonocích skvělou velikonoční nádivku s kopřivami, která zaručeně zazáří na každém slavnostně prostřeném stole. Můžete ji podávat jako přílohu k masu, ale vynikající je i jen tak samotná. Pojďte se tedy pustit do přípravy, není to vůbec nic složitého.
Nakrájené rohlíky zalijte mlékem a nechte odstát. Oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte sníh, žloutky pak vyšlehejte s rozpuštěným máslem a smíchejte s namočenými rohlíky.
Směs osolte, okořeňte a promíchejte. Kopřivy rychle spařte a prudce ochlaďte v chladné vodě. Osušené rostliny nasekejte nadrobno a spolu s petrželí a uzeným masem je přidejte k rohlíkům.
Teprve na samotný závěr je čas směs na nádivku opatrně a zlehka promíchat se sněhem.
Do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou nalijte nádivku a pečte na 180 °C zhruba 25 minut.
Zlatavou a voňavou nádivku podávejte s čerstvou pažitkou.
Vyzkoušejte také velikonoční nádivku se šunkou a bylinkami.
Líbil se vám recept Velikonoční nádivka s kopřivami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.