1/0
Křupavé sušenky z candáta podávané na čočkovém krému budou velmi zajímavým obědem. Rybí sušenky jsou chutné, jemné maso výtečného candáta doplňuje rozmixovaná čočka.
Čočku namočte na hodinu do vody a šalotku nakrájejte na plátky. Na lžíci oleje ji na pánvičce orestujte asi 2 minuty a přidejte špetku hrubé soli.
Do pánvičky přidejte scezenou čočku a přilijte 600 ml zeleninového vývaru. Vařte asi jednu hodinu.
Filety candáta nakrájejte na silnější plátky a asi 15 minut vařte v lehce slané vodě. Vodu sceďte a kousky ryby rozmačkejte vidličkou.
Do mísy dejte toustový chléb, přilijte mléko a 2–3 minuty nechte odležet. Potom chléb vymačkejte a přidejte k rybě.
Ke směsi přidejte hrst nasekané petrželové nati a jemně nasekané chilli papričky. Osolte, opepřete a rukama dobře promíchejte.
Ze směsi vytvarujte 16 kuliček. Zmáčkněte je do tvaru placky a vrchní i spodní stranu obalte v kukuřičné mouce. Připravené candátové sušenky ze všech stran osmažte v pánvi na oleji asi 2 minuty z každé strany.
Čočku rozmixujte i se zeleninovým vývarem a nakonec osolte, opepřete.
Lze použit i filé z tresky. Kousky tresky vařte ve 100 ml mléka s bobkovým listem a potom ke směsi přidejte 1 vejce.
Líbil se vám recept Sušenky z candáta s čočkovým krémem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.