1/0
Zelený chřest s citronovou omáčkou báječně vypadá a ještě lépe chutná. Tato jarní nízkokalorická zelenina je plná draslíku, vápníku, hořčíku a dalších vitamínů. Podávejte ideálně s brambory a můžete dochutit také nahrubo nakrájenými vlašskými ořechy osmaženými na másle dozlatova.
Máslo (150 g) nakrájejte na kostičky. Dejte do sáčku a následně do mrazáku.
Zelený chřest oloupejte ve spodní třetině a odstraňte dřevnaté konce. Chřest umyjte a vařte v paře 6–9 minut.
Oloupejte šalotku, nakrájejte ji nadrobno a na másle (25 g) nechte zesklovatět.
Přilijte bílé vino, přiveďte k varu a zredukujte na polovinu. Přidejte horký zeleninový vývar a svařte na cca 75 ml.
Omáčku sejměte ze sporáku. Metličkou postupně zašlehávejte kousky studeného másla. Omáčku ochuťte solí, bílým pepřem a citronovou kůrou.
Chřest osolte, přelijte citronovou omáčkou a ozdobte petrželkou.
Líbil se vám recept Zelený chřest s citronovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.