1/0
Velikonoční beránek podle našeho receptu vás zaručeně ohromí. Pokud si chcete na Velikonoce připravit tradičního beránka, ale nemáte času nazbyt, vyzkoušejte tohoto. Jeho příprava je velmi snadná a jednoduchá, protože jednotlivé suroviny odměříte hrnečkem a v troubě jej budete mít už během 15 minut.
Připravte si obyčejný hrnek, ideálně běžný s obsahem zhruba 250–300 ml.
Formu na beránka si vymažte máslem a vysypejte hladkou nebo polohrubou moukou. Postupujte pečlivě, vymažte důkladně všechny záhyby beránka, ať jde po upečení snadno vyklopit.
Troubu si předehřejte na 175 stupňů.
V míse vyšlehejte 3 vejce se třtinovým a vanilkovým cukrem do světlé pěny. V robotu to trvá zhruba 5 minut. Na střídačku k nim pak přidávejte olej s mlékem, míchejte na nízké otáčky.
Obě mouky prosejte a smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Po částech zapracujte do těsta.
Nakonec přidejte rum a vanilkový prášek, případně další libovolné ingredience. Hodí se kousky čokolády, nasekané ořechy, rozinky namočené v rumu, strouhaný kokos nebo kakao.
Těsto nalijte do větší formy na beránka, zaklopte druhou částí a pečte přibližně 50–60 minut na 175 stupňů. Pod beránka dejte raději plech, kdyby vám těsto utíkalo. Propečenost zkontrolujte špejlí.
Po upečení vyklopte na talíř a nechte vychladnout.
Líbil se vám recept Velikonoční beránek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.