1/0
Orientální lilkové ragú s meruňkami je voňavý středomořský pokrm, který je velmi jednoduchý na přípravu a okouzlí vaše chuťové pohárky natolik, že si ho budete chtít dopřávat častěji. Příloha, která se k tomuto pokrmu perfektně hodí, je šafránová rýže.
Lilky omyjte a nakrájejte na větší kostky nebo hranolky. Posypejte je 1–2 lžičkami soli a dejte stranou.
Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na větší kousky a v oleji restujte, až zesklovatí. Nakrájený lilek opláchněte a důkladně vysušte kuchyňským papírem. Přidejte k cibuli a restujte dalších 5 minut, občas promíchejte.
Mezitím nakrájejte meruňky, přidejte k zelenině a za stálého míchání poduste přibližně 5 minut.
Přidejte vývar, přiveďte k varu, zakryjte pokličkou a ragú zlehka vařte při nízké teplotě asi 20 minut, až je všechno měkké. Potom vařte bez pokličky, dokud tekutina nezhoustne.
Ragú ochuťte paprikou, římským kmínem, kajenským pepřem, skořicí a sirupem z granátových jablek. Podle potřeby dochuťte solí.
Tymián opláchněte, osušte, lístečky strhněte a nasekejte. Vlašské ořechy nasekejte nahrubo a opražte je na pánvi bez tuku.
Granátové jablko dokola nařízněte, rozdělte na poloviny a vydlabejte jádra. Nasypte je společně s tymiánem a vlašskými ořechy na ragú.
Líbil se vám recept Orientální lilkové ragú s meruňkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.