1/0
Pastasotto s hříbky a bílým vínem je pokrm, který se velmi podobá klasickému rizotu, jen hlavní surovinou není rýže, ale těstoviny v podobném tvaru – risoni. Na přípravu je velmi pastasotto velmi jednoduché, s jistotou jej tedy zvládne připravit každý.
Polovinu očištěných větších hub nakrájejte na plátky. Menší hříbky rozkrojte jen na půl. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vývar ohřejte.
Čtyři lžíce oleje zahřejte ve větší pánvi. Vsypejte cibuli, česnek, plátky hub a restujte, až se tekutina z hub vydusí. Pak zalijte vínem a nechte ho odpařit.
Dodejte těstoviny, zalijte horkým vývarem a vařte cca 10–15 minut. V jiné pánvi zahřejte zbylý olej a orestujte na něm rozpůlené hříbky. Posypejte lístky tymiánu, osolte a opepřete. Pánev sundejte z ohně a vmíchejte máslo.
Těstovinovou směs smíchejte s orestovanými hříbky a ihned podávejte. Hotové pastasotto podávejte ihned po uvaření posypané strouhaným sýrem comté.
Líbil se vám recept Pastasotto s hříbky a bílým vínem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.