1/0
Polévka z pečených kedluben vás krásně zasytí a díky smetaně je její chuť příjemně jemná a krémová. Příprava se může zdát lehce náročnější, s trochou snahy ji však jistě zvládnou i méně zdatní kuchaři.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostky, poprašte sušeným česnekem a bylinkami, osolte, zakápněte olivovým olejem a pečte ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Během pečení občas promíchejte.
Ve větší pánvi zpěňte na oleji nahrubo nasekanou cibulku, posypte kmínem a chvíli restujte. Poté zalijte 1,3 l horkého vývaru, přidejte čočku, sůl a vařte, dokud nezačne čočka měknout.
Nakonec přidejte pečené kedlubny, křen a polévku rozmixujte na jemný krém. Dle potřeby osolte, zjemněte zakysanou smetanou a posypte nasekanou pažitkou.
Polévku můžete ještě vylepšit, když upečete o jednu kedlubnu více a nakrájenou na malé kostičky ji pak vložíte do hotové polévky.
Líbil se vám recept Polévka z pečených kedluben? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.