1/0
Okurkovo-mátové gazpacho je tradiční zeleninová polévka pocházející ze Španělska, která se podává za studena. S oblibou se připravuje především v letních měsících, kdy vás příjemně ochladí. Připravit si ji ale můžete i kdykoliv jindy.
Okurky a papriky podélně rozpulte, zbavte semen a nakrájejte nahrubo.
Pár lístků máty nechte na ozdobu. Svazek jarní cibule a zbylou mátu nasekejte.
Rozmixujte všechnu zeleninu, avokádo a mátu s 2/3 jogurtu a ochuťte octem, pár kapkami tabasca, solí a pepřem a podle libosti nařeďte vodou. Poté dejte pořádně vychladit.
Podávejte posypané petrželkou, pepřem, mátou, nasekanou chilli papričkou a kopečkem zbylého jogurtu.
Líbil se vám recept Okurkovo-mátové gazpacho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.