1/0
Hrášková polévka s limetou je osvěžující a velmi snadná na přípravu. Připravte si tuhle krásně zelenou, hladkou, jarní polévku třeba na Zelený čtvrtek velikonoční.
Omyjte listy kafrové limety a po straně je několikrát nařízněte. Listy vložte do zeleninového vývaru a přiveďte k varu. Přidejte hrášek a vařte 7–8 minut doměkka.
Mezitím operte a osušte mátu. Otrhejte lístky, malou část dejte stranou na ozdobu a zbytek nasekejte najemno.
Odstraňte z hrnce kafrovou limetu, hrášek ve vývaru rozmixujte dohladka. Vmíchejte zakysanou smetanu nebo jogurt a zahřejte, ale už nevařte.
Ochuťte solí, čerstvě mletým zeleným pepřem, kajenským pepřem, kůrou z limetky a zastříkněte limetovou šťávou.
Smetanu se špetkou soli ušlehejte do tuha, přidejte nasekanou mátu a opatrně promíchejte.
Polévka bude krémovější a vydatnější, pokud do ní přidáte 200 g čerstvého sýru.
Líbil se vám recept Hrášková polévka s limetou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.