1/0
Plněná sekaná pečeně s vejci je rychlý a výborný oběd. Sekanou milují jak děti, tak i dospělí. Vychutnáte si ji nejlépe s vařenými novými bramborami nebo za studena s domácím čerstvým chlebem, kyselými okurkami, případně i s vychlazeným pivem.
Housku pokrájejte a dejte do velké mísy. Zalijte ji mlékem a rozmělněte.
Do mísy přidejte směs mletých mas, olej, vejce, sůl a koření. Vypracujte vláčnou směs, kterou ještě zvlhčete vývarem a rumem (případně bílým vínem). Směs pořádně propracujte rukama.
Troubu si zapněte na 180 °C. Formu na chleba nebo biskupský chlebíček vyložte plátky anglické slaniny tak, abyste byli schopni jimi sekanou nahoře posléze překrýt.
Do formy vložte polovinu masové směsi a na ni položte do řady vejce. Zakryjte druhou polovinu směsi, přeložte plátky slaniny.
Formu postavte do pekáčku. Do poloviny výšky formy nalijte horkou vodu a pečte ve vodní lázní na 180 °C asi 1,5 hod.
Sekanou můžete vytvarovat také jako válec nebo šišku, obalit slaninou, případně převázat a péct rovněž ve vodní lázni ve formě.
Líbil se vám recept Plněná sekaná pečeně s vejci? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.