1/0
Sýrové polentové knedlíky, podávané s restovanými houbami a uzeným špekem, jsou vynikajícím pokrmem, který rozhodně není nudný. Kombinace polentových knedlíků s křupavým špekem a sezónními houbami vytváří lahodný celek.
Ve větším hrnci uveďte do varu mléko a smetanu. Přidejte kukuřičnou mouku na polentu a za stálého míchání vařte, dokud polenta nebude hustá a vláčná. Poté ji nechte vychladnout.
Mezitím nakrájejte pečivo na kostičky, orestujte ho na oleji a másle a nechte vychladnout.
Do polenty přidejte 4 žloutky, 1 vejce, kostičky pečiva a špetku soli. Z této směsi rukama vytvarujte malé knedlíky, do jejichž středů vždy vložte kousek sýra.
Knedlíky vařte přibližně 10 minut v osolené vodě.
Houby a špek nakrájejte na kostičky. Krátce orestujte na másle, podlijte vínem, případně vývarem a nakonec přidejte tymián a petrželku.
Houby můžete nahradit i kapustou nakrájenou spolu se špekem na tenké proužky.
Líbil se vám recept Sýrové polentové knedlíky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.