1/0
Špenátové suflé s kozím sýrem je nadýchané a báječně chutná. Zkuste si upéct tuto slanou dobrotu, nakypřenou bílkovým sněhem. Na recept budete potřebovat zapékací misky na suflé, případně formu na muffiny.
Zapékací misky vymažte máslem a vysypte strouhankou. Troubu si zapněte na 200 °C.
Listy špenátu spařte ve vroucí osolené vodě, pak je sceďte a rychle vychlaďte ve studené vodě. Znovu sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu a nakrájejte.
Mléko přiveďte do varu a odstavte. Máslo rozpusťte v silnostěnném hrnci a přisypte mouku. Vařečkou promíchejte mouku a restujte asi dvě minuty na mírném plameni, dokud se máslo a mouka nespojí a neobjeví se pěna.
Hrnec odstavte a přilijte do něj vařící mléko a rychle zamíchejte metličkou. Přidejte pepř a muškátový oříšek. Hrnec opět postavte na středně velký plamen a za stálého míchání vařte asi 1 minutu, než se vytvoří hustá bešamelová omáčka.
Hrnec stáhněte z plotýnky a po jednom zašlehávejte žloutky. Přimíchejte špenát a dochuťte solí a pepřem.
Kozí sýr nastrouhejte, z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Čtvrtinu pěny vmíchejte do špenátové směsi. Přimíchejte nastrouhaný kozí sýr, ale nechejte si ještě stranou jednu polévkovou lžíci. Přidejte zbylý sníh a jemně promíchejte.
Směs na suflé nalijte do zapékacích misek asi do tří čtvrtin. Posypte zbytkem strouhaného sýra. Misky položte na plech.
Plech vložte doprostřed trouby a snižte teplotu na 190 °C. Pečte 25–35 minut, dokud suflé nenaskočí a nezezlátne.
Líbil se vám recept Špenátové suflé s kozím sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.